Goikoetxeas mål mod Tyskland ved VM i USA

Øjeblik, hvor Andoni Goikoetxea scorer målet mod Tyskland i VM i USA (Mærke)

For mange af os, der er født i 80, han USA VM i 1994 var, eventuelt, den, der påvirkede os mest. I det mesterskab, Spanien havde dog en god deltagelse, som sædvanligt, blev slået ud i kvartfinalen. Imidlertid, I dag vil vi fokusere på Goikoetxeas mål, i en første fase kamp.

Spaniens debut var ikke som forventet. Gruppen ledet af javier clemente uafgjort to mål mod Sydkorea. Fodboldfans måtte stå op ved daggry for at kunne følge et sammenstød, der virkede på sporet, men gik galt i de sidste fem minutter.. Julio Salinas og præcist Goikoetxea de sætter 2-0 i det elektroniske, et meget kreditværdigt resultat i betragtning af, at Spanien spillede med en mindre fra minuttet 26 på grund af Nadals udvisning.

Koreanernes uafgjorte kamp efterlod holdet noget koldt og måtte møde den anden kamp med et stort pres. Rivalen var, intet mere og intet mindre, det Tyskland, regerende mester. Virkelig snart, i minuttet 14 af fest, ankom Goikoetxeas mål det overraskede alle os, der sad klistret til fjernsynet. Den baskiske kantspiller modtog en bold på højre fløj, og hans center blev forgiftet på en sådan måde, at, efter at have ramt målstolpen forsvaret af Bodo Illgner, sneg sig ind i det tyske netværk.

Men Spanien var bestemt til at lide i det VM og, selvom holdets kamp var bemærkelsesværdig, sejren slap igen. Jürgen Klinsmann opnåede uafgjort i anden halvleg og, en gang til, Spanierne måtte nøjes med uafgjort.

Derfra, med alt det pres i verden, Spanien begyndte at vise sin bedste fodbold og akkumulere sejre. Først mod Bolivia (3-1), hvilket hjalp Javier Clementes hold med at kvalificere sig til ottendedelsfinalen. Så mod Schweiz, med en kraftfuld 3-0, der tjente til at nå de forbandede kvarterer. Der kom den skæbnesvangre konfrontation mod Italien, i mødet med Julio Salinas' fejl, albuen til Luis Enrique, den med målet Roberto Baggio som han sendte til spanierne, en gang til, til hjemmet.

hale af Tassotti
Tassottis berømte albue til Luis Enrique forbliver indgraveret i spanske fans hukommelse (Klare)

Selvom det Goikoetxeas mål mod tyskerne hjalp det ikke at vinde titlen, Det er rigtigt, at alle spanske fans husker ham med glæde.. Los rollator, Luis Enrique, Julen Guerrero, Fernando Hierro… de fik os til at drømme og, på samme tid, De fik os til at lide en af ​​de største skuffelser, især dem af os, der stadig var meget unge på det tidspunkt.