Frankrig vinder VM 1998

Frankrig verdensmester i 1998 (Foto: parismatch)

ankom Frankrig som vært for VM 1998 efter at have været fraværende i de to foregående udgaver af 1990 y 1994 i Italien y USA henholdsvis. Franskmændene havde et fantastisk hold, men det skulle vise sig, om det pres og det ansvar, som disse spillere blev udsat for, ville give dem mulighed for at forløse deres fulde potentiale..

El camino de Francia hacía su primer Mundial

'Blues’ De blev indrammet i Gruppe C sammen med Sydafrika, Danmark og Saudi-Arabien. I princippet bør de ikke have for store problemer med at fÃ¥ adgang til ottendedelsfinalen. Franskmændene opnÃ¥ede tre sejre (3-0 mod Sydafrika, 4-0 mod Arabien og 2-1 mod Danmark) og de overbeviste med deres spil. I de kampe skilte han sig ud Thierry Henry, forfatter til to mÃ¥l i denne første fase, Djorkaeff, Trezeguet, Petit… men frem for alt en stor dirigent som Zinedine Zidane.

Frankrig 1998
Frankrig formation i finalen mod Brasilien i 1998 (Foto: dreamteamfc.com)

El Gol de Oro de Laurent Blanc

Han 28 juni holdene af Frankrig y Paraguay. Kampen var meget omstridt og endte uafgjort, så det skulle afgøres i forlænget spilletid, hvor et gyldent mål (den første i et VM og den eneste i denne udgave) af Laurent Blanc tilladt klassificeringen, med megen lidelse, af gallaholdet.

Han 3 juli i Saint-Denis blev spillet videre Italien-Frankrig. Kampen, en gang til, Det var meget jævnt, og forsvaret sejrede over angrebene. Han 0-0 indledende bevægede sig ikke selv i 90 minutter eller i forlænget spilletid, så overgangen til semifinalen skulle afgøres i straffesparkskonkurrencen og Frankrig var mere korrekt end Italien, opnå klassificering med en stor Barthez der kunne stoppe to straffe Albertini y Di Biagio.

El doblete de Thuram

Værten var et skridt væk fra at komme ind i finalen i hans’ verden og den sidste rival til at opnÃ¥ det var det overraskende Kroatien, der havde haft en imponerende turnering i sit første VM efter adskillelsen af ​​Jugoslavien. kroaterne, kon Sukker som topscorer, De truede med at ødelægge festen i Frankrig. Faktisk, Det var netop Balkan-angriberen, der bragte sit hold foran, sÃ¥ snart anden halvleg blev genoptaget, men et minut senere, Thuram opnÃ¥et uafgjort og ogsÃ¥ 2-1 finale, der klassificerede franskmændene til den store finale.

Frankrig y Brasilien de ville spille for ære 12 juli 1998 i en Stade de France fuldstændig spækket med 80.000 personas. Udvælgelsen styret af Zinedine Zidane knuste 'canarinha'en’ af cafu, Robert Carlos, Ronaldo og Rivaldo blandt andre. Franskmændene opnÃ¥ede et rungende 3-0 med en dobbelt fra 'Zizou’ og et tredje mÃ¥l fra Petit.

Zidane 1998
Zinedine Zidane var en af ​​de store skikkelser i Frankrig, der slog Brasilien i finalen (Foto: planetminecraft.com)

Frankrig dermed formået at blive verdensmester for første gang i sin historie og den Barthez, Lizarazu, Thuram, Vieira, Desailly, Petit, Djorkaeff, Karembeu, Zidane, Henry, Trezeguet o Deschamps De gik over i deres lands historie.