Bayern-Manchester United, misschien wel de wreedste einde of Champions in de geschiedenis

Bayern-spelers braken na ontvangst van het tweede doelpunt van United (Gazetbilkent)

In de voetbalwereld zijn wedstrijden met een wreed einde gezien, maar mogelijk niet zoals de Bayern-Manchester United overeenkomend met het einde van Champions League van 1999.

De wedstrijd begon heel goed voor de Duitsers die na vijf minuten naar voren kwamen met een doelpunt uit gebrek aan Mario Basler. De wedstrijd was zeer omstreden en had gelegenheden in beide goals maar, zeker, de Beierse outfit verdiende meer. in werkelijkheid, die uit München stuurden twee ballen naar de paal 1-0 op de marker dat, van binnengekomen te zijn, Ik zou de partij praktisch hebben veroordeeld.

Bayern-United 1999, de wreedste Champions League-finale uit de geschiedenis

echter, het script voor die film had een macabere afloop. de minuut 91 de Verenigd hij had een voordeel. Het was een van de laatste kansen om de gelijkmaker van het Engelse team te bereiken. in werkelijkheid, uw portier, Peter Schmeichel ging omhoog om wanhopig te eindigen.

Het centrum zei het David Beckham, werd slecht geklaard door de Beierse verdediging, viel aan de voeten van Ryan Giggs dat hij met zijn minder goede been naar de deur gooide en in de doelmond klonk hij vast Sheringham om de tafels op de marker te zetten.

Maar daar zou het niet bij blijven. Toen het erop leek dat de kampioen in de verlenging zou worden beslist, het Engelse team keerde terug en zorgde een minuut na een gelijkspel voor een nieuwe corner. opnieuw, Beckham gecentreerd, Sheringham eindigde eerst hoofd en Solskjaer maakte de 2-1 delirium veroorzaken in de gelederen van de Verenigd.

Solskjaer viert de 2-1 finale scoorde in de minuut 93 partij (Fifa.com)

Het rad van Schmeichel, Pierluigi Collina, match scheidsrechter, proberen de spelers van de Bayern ze lagen op de grond, Alex Ferguson gek geworden in de band…

Sindsdien zijn er vele jaren verstreken Bayern-Manchester maar zijn beelden blijven in ons geheugen. Een laatste dat Oliver Kahn, loterij Matthaus, Marcus Babbel, Stefan Effenberg… ze hadden praktisch gewonnen en liepen uit de hand.

Sommigen van hen wisten zich een paar jaar later te herstellen door een nieuwe finale te winnen in de penaltyreeks bij Valencia, maar dat zullen ze nooit vergeten 26 mei 1999 in Camp Nou.