Bebeto en zijn onmogelijke record in de Spaanse competitie

Bebeto viert een van zijn vele doelen als sportman (La Voz de Galicia)

José Roberto Gama de Oliveira, beter bekend als Bebeto, is een van de beste spelers in de geschiedenis van RC Deportivo Coruna. De Braziliaanse voetballer verblindde ons met de kinderen die in de eerste jaren van het decennium van het jaar voetbal ontmoetten 90 en zwol om doelpunten te scoren in onze competitie.

Aangekomen in het seizoen 1992-1993 hand in hand met de sportpresident Augusto Cesar Lendoiro, Bebeto verbaasde zijn eigen en vreemden die de Pichichi dat seizoen. Ver weg van de afwikkeling, de Braziliaan bleef de concurrerende doelen boren tijdens de 4 campagnes die het blauw-witte shirt van dat mythische droegen ‘super Depor‘ wat geschiedenis maakte.

De nummers van de aanvaller spreken voor zich. 102 doelen in 160 officiële wedstrijden met de Galicische club. ook, Hij was ook een vaste waarde in het Braziliaanse team waarmee hij het WK behaalde 1994 een paar vormen met een ander mythisch, Romario, en met een jonge man genaamd Ronaldo Nazario op de bank die in dat toernooi geen minuut werd betwist.

Baby Albacete
Bebeto, synoniem met doel in dat Deportivo van de jaren 90 (Mundo Deportivo)

Bebeto 5 ALBACETE 0

Maar als er een partij is waarin de hoofdpersoon van ons artikel het heeft gebroken’ het was tegen Albacete. De Dépor ontving op de set La Mancha 1 oktober 1995 in het Riazor Stadium. Locals zijn verlopen door 1-0 met doel, precies, van Bebeto die in de minuut de score had geopend 2. Het was uit 84 wanneer er iets historisch gebeurde dat nooit was gebeurd. De spits kon scoren 4 meer doelen in just 6 notulen, daarmee zegevierend een overwinning voor 5-0.

dus, de Braziliaan werd de snelste speler die vier goals scoorde. Voor hem, de valencianista Wereld en de Sevilla-speler Campanal, ze waren erin geslaagd 10 notulen, beide in het verre seizoen 1941-1942.

Een andere die in recordtijd dit aantal doelpunten scoorde was Ladislao Kubala. De Barça-voetballer maakte vier goals 13 minuten in een overwinning voor zijn team door 9-0 tegen Sporting de Gijón in de campagne 1951-1952. Veel recenter waren de vier inzendingen van goed in 14 minuten in een Rayo-Levante (seizoen 2014-2015) en, tenslotte, Hermida, Celta-speler, scoorde nog eens vier 'erwten’ in 16 minuten in een wedstrijd die zijn team heeft gewonnen 10-1 naar de Nastic in de 49-50.

Ze waren allemaal verpulverd door de prestatie van Bebeto op die middag in Riazor. De Dépor-crack zette zijn naam in gouden letters in de geschiedenis van de competitie, zijn record, na zoveel jaren, lijkt onmogelijk te verslaan.