Real Betis kampioen van de Copa del Rey eerste seizoen 1976-1977

Spelers van Real Betis vieren de Copa del Rey-titel in 1977 (haal het vinkje weg)

seizoen 1976-1977 Het was heel speciaal voor Real Betis. De set verdiblanco kampioen van de Kop van de geschiedenis van de eerste koning werd uitgeroepen (Tot die tijd, werd het toernooi genaamd de Beker van Spanje) en hij eindigde een meer dan verdienstelijke vijfde plaats in de competitie. Alleen de kampioen Atletico Madrid, Barcelona, Atletiekclub en UD Las Palmas Ze waren voorafgaand aan de Beticos.

FIRST KING CUP BETIS

Maar terug naar het onderwerp bij de hand, Laten we focussen op die eerste Copa del Rey gewonnen door het team onder leiding op het moment dat door de technicus Rafael Iriondo. Als we zeggen, Dat was de eerste na de dood van dictator Francisco Franco dus het toernooi werd omgedoopt.

Real Betis en Athletic Club de Bilbao waren de teams die bereikte die finale die werd gespeeld in het Vicente Calderon Stadion. Betis geëlimineerd Barakaldo, Sestao, Deportivo La Coruna, Valladolid, Hercules en Spaans. na 46 jaar het geheel van Heliopolis bereikte een finale.

ondertussen, de Atletiekclub, die koning op dat moment Cup was, alleen moest hij verwijderen Elche, Sevilla en Salamanca omdat het ingeschreven voor de wedstrijd direct in de tweede ronde en het betwisten van de UEFA Cup. precies, kort voor het spelen van de finale tegen Betis, Lions verloor de Europa Cup finale tegen Juventus.

Real Betis 1976-1977
11 Initial Real Betis in de finale in 1977 tegen Athletic Club (foto: ABC de Sevilla)

Esnaola stopt de straf voor Iribar

De finale was een van de meest dramatische sinds mensenheugenis. De wedstrijd eindigde vastgebonden op twee doelpunten na extra tijd de score gelijk gebleven. De kampioen had in een penalty shootout die eindigde met eeuwig vast te stellen 8-7 gunstig is voor de belangen van de Real Betis.

Beide keepers moest een boete wordt gestart als dat nodig was 19 releases van de vlek. Esnaola Hij was de ster, scoren en stoppen met de lancering van Iribar, bewaarder van Atletiekclub en een van de beste spelers in de geschiedenis.

Esnaola e Iribar
Esnaola en Iribar begroeten elkaar in de penalty shootout van die historische finale (de Onafhankelijke)

dus de Real Betis Hij hief zijn eerste Cup. De helden van die middag in het Vicente Calderon waren: Esnaola, biscuit, Biosca, Sabate, Cobo, López, Alabanda, Cardeñosa, García Soriano, Megido en Benitez. Ook speelden ze Del Pozo en Eulate.