Ongeslagen record Abel Resino

Abel Resino behaalde een historisch ongeslagen record in de campagne 1990-1991 (foto: abelresino. com)

Abel Resino Het was een van de beste keepers in de Spaanse League in de vroege 80 en 90. De keeper staat ongeslagen record in de competitie dit seizoen 1990-1991 waarin werd hij de Zamora First Division, logischerwijze. alleen toegegeven 17 doelen in 33 lucifers.

de 25 november 1990 de Atletico Madrid Hij bezocht het oude stadion Lluís Sitjar Mallorca voor de gastheer gezicht. die dag, de matras set werd verslagen door 1-0 met een doelpunt gescoord door Claudio Barragan de minuut 31 van deel.

Vanaf die dag, het doel verdedigd door Abel Resino, rojiclanco doelman, imbatida bleef tijdens 1275 notulen, namelijk, 13 volledige games en de helft van een ander. Het was pas in de 17 maart 1991 dat Luis Enrique, voetballer Sporting Gijon, Athletic wist hij het doel in het doorboren Vicente Calderon de minuut 45 van deel.

dat seizoen 1990-1991 Het was historisch voor Atletico Madrid. In aanvulling op de historisch record ongeslagen Abel, bereikte het team de Copa del Rey te verslaan RCD Mallorca met als einddoel Alfredo in overwerk. liga, rojiblancos werd tweede achter FC Barcelona van Johan Cruijff.

Abel Resino een nieuwe Copa del Rey volgend seizoen, dit keer het verslaan van Real Madrid in een historische finale zijn team te verkopen voor 2-0 met doelpunten van Portugees Futre en Duits Schuster.

Na een leven in de gelederen van Atletico Madrid (eerst in de dochteronderneming en vervolgens in het eerste elftal) Toledo natuurlijke portier opgehangen zijn laarzen in de Rayo Vallecano aan het eind van het seizoen 1995-1996.