Spanje behaalde de gouden medaille op de Olympische Spelen van Barcelona '92

Kiko viert het doelpunt dat Spanje in Camp Nou de overwinning op Polen bezorgde (foto: mark)

Hij was één van de grote successen van de jongeren 90 onthouden met meer enthousiasme. Spanje Hij kreeg de gouden medaille in de Olympische Spelen gehouden in Barcelona in de Camp Nou tegen Polen. daarvoor, het beeld werd geregisseerd door Vicente Miera verhaal aan de kroon als het beste team in de geschiedenis dat editie.

Spanje pad in deze Spelen was onberispelijk. Reeds in de groepsfase wist vol overwinningen (3 van 3) tegen Katar, Egypte en Colombia, scoring 8 doelen zonder enige. In de kwartfinale scoorde de Spaanse kant een smalle overwinning (1-0) tegen Italië met een doel Kiko Narvaez (al het toegevoegd drie wedstrijddagen).

De halve finale tegen Ghana ze leefden verwachtingsvol. De Spaanse was een stap op weg naar de finale van 'bereiken hun’ waardoor een medaille spelletjes. De wedstrijd werd verrekend met twee doelpunten van verdedigers als Abelardo en Berges. Spanje was in de finale en Polen zouden kunnen concurreren.

Barcelona 92
Uitlijning van Spanje in de finale tegen Polen: Toni, López, Luis Enrique, Abelardo, Kiko en Berges up. Alfonso, Guardiola, verlof, Ferrer en Solozábal neer. (equiposdefútbol2.blogspot.com)

Spanje een gouden medaille

De wedstrijd tegen de Polen, een Camp Nou helemaal vol, Het was van het maken van de liefde. De Spanjaarden aangekomen bij de vergadering dat 8 Augustus zonder dat een doel en de favoriete poster te spelen thuis toegegeven en hebben spelers die opkwamen als zichzelf Kiko maar ook Guardiola de Luis Enrique. Polen in geslaagd om het voortouw te nemen met een doel dat de speler was Real Betis, Kowalczyk slag van rust.

Poolse doel zat als een koud water. Spaanse coach luidde Amavisca in plaats van verlof en Spanje verbeterd. Het gebrek aan 25 minuten weer links verschenen Abelardo om de loting te maken en vijf minuten later Kiko was het 2-1 voor delirium tier. Spanje geborsteld goud met de vingertoppen. Maar we hebben nog meer sinds kort na lijden Staniek Hij bond het spel.

KIKO's doel Narváez

Vastgebonden op twee doelpunten werd bereikt minuten 90 partij. Het was dan weer Kiko krijgt een van de belangrijkste doelen van zijn carrière betekende 3-2 definitief en gouden medaille in die Olympische Spelen voor de geschiedenis van het Spaanse voetbal.

2 gedachten over "Spanje behaalde de gouden medaille op de Olympische Spelen van Barcelona '92

1. De laatste zin van de eerste alinea is niet zo logisch: “daarvoor (win de gouden medaille), het team onder leiding van VM heeft geschiedenis geschreven door tot beste team te worden gekroond” ik??