wereld Mexico 1970: Italië-West-Duitsland, de partij van de eeuw

Duitsland en Italië speelden de spannendste wedstrijd in de WK-geschiedenis in 1970 (Pinterest)

de Mexico '70 Wereld Het was voor velen de grote verandering in de wereld van het voetbal. De afbeeldingen in kleur, die moest, waarschijnlijk, met de beste selectie van de geschiedenis (Brazilië) maar ook, die hij gastheer van een van de beste wedstrijden in de geschiedenis van deze wedstrijd genaamd "de partij van de eeuw '.

de 17 Juni verzameld in de Estadio Azteca selecties Italië en Federal Duitsland met meer dan 100.000 toeschouwers op de tribunes. Waren de halve finale van de World Cup, zodat de winnaar zou de mogelijkheid om kampioen te worden hebben.

De partij van de eeuw: De catenaccio versus de Italiaanse machine

De Italianen kwamen om te slapen na het stremmen een groepsfase, waar ze voor het eerst plaats scoren slechts één doel hadden bereikt (overwinning 1-0 tegen Zweden). ja, in de eerste drie wedstrijden zullen ze niet passen (0-0 naar Uruguay en opnieuw doelpuntloos gelijkspel tegen Israël). de catenaccio Het was de stijl van spelen het team onder leiding van Ferrucio Valcareggi.

echter, Italië Het werd in de kwartfinale ontdekt door het slaan van een sterke 4-1 gastheer, Mexico, met twee doelpunten Riva, een van Rivera en andere Guzman eigen doelpunt. Mexicanen in geslaagd om op voorsprong te komen, maar de selectie Azurra draaide het in het tweede deel.

ondertussen, hadden de Duitsers al een wedstrijd met veel slijtage in de kwartfinale tegen Engeland hun toevlucht nemen tot de uitbreiding. De Engels waren vooruit op het scorebord met twee doelpunten Mullery en Peters. Beckenbauer en Seeler met twee doelpunten gedwongen overwerk. eindelijk, Federal Duitsland Hij kreeg een gunstig resultaat 3-2 dankzij goal Gerd Müller.

Veel overtuigender was de Duitse gecombineerd in de groepsfase, waar hij behaalde drie overwinningen in drie wedstrijden tegen Marokko (2-1), Bulgarije (5-2) en Peru (3-1). nu, in de halve finale, zwaarden waren allemaal met een team dat zijn rivalen onderworpen als een machine op basis duw tegen een ander die met veel spelers verdedigd en was in staat om het grootste deel van hun doelen te maken.

De wedstrijd begon in de beste manier voor Italië die de leiding had 8 minuten spelen dankzij een doelpunt Boninsegna. daarvandaan, Italianen trokken zich terug en verdedigde het resultaat, terwijl de Duitsers de equalizer zochten tijdens het spel, iets niet gehaald tot op de minuut 90 dankzij goal Schnellinger.

De meest opwindende uitbreiding in de geschiedenis

nog eens, Duitse machine die nooit geeft haar doel bereikt. Dit is waar de benen van elkaar, ondanks beginnende. De Italiaanse inspanning om het te houden 1-0 en blaas het ontvangen van de gelijkmaker in de laatste minuut werd hij meteen op een uitbreiding van waanzin die had, niet meer of minder, dat 5 doelen. Iets wat nog nooit gezien in de geschiedenis van de wereld. terwijl, nieuws kwam uit Guadalajara, Brazilië Hij had verslagen 3-1 een Uruguay en de uiteindelijke verwachte rivaal.

Duitsland was het 2-1 door bemiddeling Müller de 4 minuten om overwerk te beginnen. Italië leek de psychische klap beschuldigen en soms leek uit het spel, maar Burgnich in 98′ en Riva op 104′ Ze keerden terug naar de Italianen op voorsprong te zetten. met 3-2 voor de selectie Azurra het ging om het veld te wisselen.

Met alle veranderingen, Duits Beckenbauer Hij ontwricht zijn schouder dus ik moest blijven spelen met een omvangrijke bandage. Zijn beeld kwam aan het verhaal toevoegen van deze epische match van de eeuw. Opnieuw is de Duitse belegering van het doel van een opmerkelijke Albertosi Hij werd beloond in 110′ door bemiddeling, als, van Gerd Müller die weer zet de tafels op het scorebord (3-3).

Beckenbauer schouder
Beckenbauer ontwrichte schouder was geen belemmering te blijven spelen de speler wat overbleef van de vergadering (mark)

Zij missen 10 minuten te gaan en de spelers waren volledig uitgeput. hoogte Mexico Stad (2.000 meter), opgebouwd door beide teams moe en het moment dat we werden gemaakt om te denken dat de pas moet worden opgelost in de penalty shootout. Maar het was niet.

Italië rechtstreeks uit het middenveld na gelijkspel Müller, galop op de linkervleugel van Boninsegna Hij eindigde in een centrum dat de bodem van de volledig gratis netwerk merk afrondde Rivera. dus, Italianen waren de 4-3 die laatste in een gek spel dat de geschiedenis van het voetbal voor altijd gemaakt zou zijn.

De partij van de eeuw
herdenkingsplaat op Aztekenstadion (Wikipedia)

Helaas voor de Italianen, energie en moeite besteed aan deze wedstrijd gebeurde in de eindafrekening, waar de Braziliaanse Pele en bedrijf had geen medelijden met zijn rivaal, dat hij een sterk bekrachtigd 4-1 clinchen een nieuwe wereldkampioen titel.