Veldspelers die ooit als doelman stonden

Pelé was zo compleet dat hij zelfs als keeper trainde (Pinterest)

Hoewel het niet de meest voorkomende is, er is een lange lijst van veldspelers dat, af en toe, zijn geplaatst als keeper. uitzettingen, verwondingen met aangebrachte wijzigingen… we bekijken de meest opvallende gevallen.

PELÉ

voor velen de beste voetballer in de geschiedenis. Pelé heeft altijd al willen verbeteren en het was niet ongebruikelijk om hem als keeper te zien trainen. Deed, hoofdzakelijk, om twee redenen: eerste, bekijk voetbal vanuit het perspectief van de keeper, om te kunnen verbeteren bij het scoren van doelpunten. de tweede, voor het geval het ooit nodig was om onder de stok te kruipen om je team te helpen.

in werkelijkheid, dit gebeurde in het jaar 1959 in een wedstrijd tussen Santos en gilde. Pelé scoorde in die botsing drie doelpunten, maar in de tweede helft raakte zijn teamgenoot Gilmar geblesseerd. Op dat moment werd de Braziliaanse ster keeper en tekende een goede prestatie. Zijn metgezellen beweerden altijd dat hij ook een geweldige keeper was.

Samuel Eto'o

duidelijk, een van de beste Afrikaanse spelers in de geschiedenis. in Majorca beleefde onvergetelijke momenten, niet alleen doelpunten scoren en titels winnen met de vermilion-outfit, maar ook keepershandschoenen aantrekken. De setting was onverslaanbaar, stadion San Mames in een spel waar de Balearen tegen opgingen Athletic Club de Bilbao. Leo Franco, bezoekdoel, Ik was verbannen.

veldspelers die keepers werden
Kameroense Samuel Eto´o, Mallorca-keeper voor een paar minuten in San Mamés (mark)

JOHN TERRY

We herinneren ons hem als een van de beste Engelse centrals. Het was een mythe van Chelsea waar hij jarenlang de club achter leidde. Hij is weer zo'n veldspeler die doelman moest worden. Het gebeurde in 2006 wanneer Petr Cech hij kreeg een klap op het hoofd waardoor hij die karakteristieke helm moest dragen’ de rest van zijn carrière en moest worden vervangen.

John Terry portero
John Terry, Chelsea-keeper voor een dag (Scoopnest)

RIO FERDINAND

Een zaak die lijkt op die van John Terry. Ferdinand Hij was een van de grote verdedigers van de Manchester United in het eerste decennium van 2000. in 2008 werd geplaatst als doelman in een FA Cup-wedstrijd als gevolg van de blessure van Van der Sar en het ontslag van Kuszczak.

Doelman van Rio Ferdinand
Rio Ferdinand als doelman van Manchester United (goals Magic)

JAVIER FARINÓS

Farinós Hij zegevierde in de gelederen van Valencia, wat diende om een ​​geweldig contract met hem te ondertekenen. Inter Milan. precies, al in de set neroazurro, de Valenciaanse voetballer moest een paar minuten spelen als doelman in Mestalla tegen zijn publiek.

Farinós doelman
Farinós was de keeper van Inter in Mestalla (mail)

Het was in een terugwedstrijd van de kwartfinales van de UEFA Cup. Valencia had in Milaan een gelijkspel behaald, maar in de tweede wedstrijd de Onder Hij won door 0-1. de minuut 89, Luifel hij werd weggestuurd en de Italianen hadden alle drie de wijzigingen al aangebracht. Farinós Hij werd aangemoedigd om keeper te worden en slaagde erin de deur op nul te houden door de pass aan zijn team te geven.