De twee uitwijzingen van Johan Cruyff tegen Malaga

Johan Cruyff vergezeld door de politie het verlaten van het terrein van La Rosaleda (land)

vandaag, ons verhaal retro voetbal we willen besteden aan de twee uitwijzingen van Johan Cruyff in de Spaanse Liga tijdens zijn tijd als speler FC Barcelona.

dat Johan Cruyff is geweest één van de beste spelers in de geschiedenis is iets dat niemand geschillen. Bij aankomst in FC Barcelona Na triumphing in de Ajax de Amsterdam (met wie hij won drie Europa Cups achtereenvolgens) Het was een gebeurtenis. echter, Het was niet allemaal rooskleurig.

'El Flaco’ Barca gekleed 6 seizoenen (5 bij Barca en 1 Levante) waardoor hij het veld slechts twee keer uit. Het meest merkwaardige is dat in beide gevallen zijn rivaal was de CD Málaga.

EERSTE uitzetting van CRUYFF

De eerste was een 9 februari 1975. Ik bezocht de set stadion van FC Barcelona La Rosaleda het gezicht Malaga in een overeenkomstige wedstrijd van de dag 19 de National League Championship.

De thuisploeg had vooraf gegaan met een doelpunt van Bustillo de 9 minuten in de wedstrijd, maar Rexach Hij had weten te binden voor Barca. Het was de minuut 36 toen de controverse kwam. Castronovo schreef de 2-1 voor Malaga maar de grensrechter had vlag voor buitenspel opgeheven. echter, Tot ieders verbazing de scheidsrechter van de wedstrijd, Dhr. Orrantia Capelastegui, Ze negeerde en gaf het doel als geldig.

Johan Cruyff, als club kapitein, Hij haastte zich naar de scheidsrechter om te spreken. Nederlanders gevraagd zo woedend te doen neem dan contact op zijn grensrechter. Op aandringen, Hij een gele kaart na klagen.

De protesten werden stijgt in toonhoogte en spelers van beide teams begonnen de wedstrijd scheidsrechter omringen uiteindelijk besloten om te verdrijven Cruyff die hij weigerde om het veld te verlaten.

Na enkele minuten, '9’ de Barça het verlaten van het veld begeleid door Franco's politie spel, bekend grijs, een beeld dat was op de voorpagina van alle kranten. Barca verloor uiteindelijk die wedstrijd door 3-2.

CRUYFF opnieuw uitgezet

een 6 februari 1977, namelijk, bijna twee jaar later, was de Malaga die een bezoek aan de Camp Nou het gezicht FC Barcelona.

die dag Cruyff Het speelde twee keer. Eerst door een goal te scoren in de minuut 18 partij. tweede, door het ontvangen van de rode kaart en de minuut 75. Dit keer is de scheidsrechter was Melero Guaza, Hij had ook zijn moment of fame.

Volgens de scheidsrechter, Cruyff ernstig beledigd hem na het geven van geldige een doelpunt van malacitano gescoord door doos Esteban Vigo (duidelijk de hand). de Barça Hij won de wedstrijd 2-1 achteloos.

eigen Johan waarbij in een later interview dat vervolgens de FC Barcelona Hij had heel weinig gewicht in het Spaanse voetbal en leed heel snode arbitrage. omgekeerd, anderen zeiden dat FC Barcelona hem niet kon barsten of aanraken. Wel is duidelijk dat de twee uitwijzingen van Johan Cruyff houden een aantal gelijkenissen van nieuwsgierige.