Manuel Negrete en het mooiste doelpunt in de WK-geschiedenis

Het doelpunt van Manuel Negrete gekozen als het mooiste doelpunt in de geschiedenis van de World Cups (FIFA wereld beker)

Het WK in Mexico '86 is een van de meest emblematische. In deze editie zijn verschillende dingen gebeurd die deel uitmaken van het verhaal, bij voorbeeld, degene die voor velen de is beste doelpunt in de WK-geschiedenis, geannoteerd door Manuel Negret.

Mexico is er een van geweldige teams die nog nooit een WK hebben weten te winnen. in 1986, als toernooileider, Ik moest mijn werk goed doen en, de waarheid, is dat hij het heeft.

Het Azteekse team eindigde de groepsfase als eerste voor Paraguay, België en Irak, het toevoegen van twee overwinningen en een gelijkspel. dus, de Mexicanen bereikten de ronde van 16 waar ze het tegen zouden moeten opnemen Bulgarije.

NEGRETE SCORE HET BESTE DOEL IN DE GESCHIEDENIS VAN HET WERELDKOP

Het was juist in deze wedstrijd tegen de Bulgaren waar de het beste doelpunt in de WK-geschiedenis. Manuel Negret, Mexicaanse voetballer, voerde een spectaculaire schaar uit die in het door de Bulgaarse doelman verdedigde doel gleed. Met dit prachtige doelpunt, de lokale bevolking ging door tijdens de rust om de tweede helft af te sluiten met nog een laatste doelpunt 2-0.

echter, in kwartfinale, het Mexicaanse team verloor van Duitsland in een strafschoppenserie nadat reguliere speeltijd en verlengingen doelpuntloos eindigden.

In datzelfde WK, de mythische Diego Armando Maradona hij nam het op zich om geschiedenis te schrijven. El Pelusa scoorde twee mythische doelpunten in de wedstrijd tussen Argentinië en Engeland. eerste, Hij staat bekend als 'Gods hand’. De tweede na het verlaten van de helft van het Engelse team zittend vanaf het midden van het veld gedoopt als 'Doelpunt van de eeuw’.

doelpunt van de eeuw Maradona
Het doelpunt van Maradona tegen Engeland maakt deel uit van de voetbalgeschiedenis (Fifa.com)

het bedrag van Manuel Negret werd gekozen in 2018 door FIFA als beste doelpunt in de WK-geschiedenis in een online uitgevoerde stemming. Natuurlijk, er zijn velen die hun onenigheid hebben geuit, aangezien ze de wedstrijd van Maradona tegen Engeland veel verdienstelijker en symbolischer vinden. hoe dan ook, wat duidelijk is, is dat we voor twee authentieke kunstwerken staan, nieuwsgierig, ze gebeurden in hetzelfde jaar en in hetzelfde stadion.