premies derde, zo oud als voetbal

De afgevaardigde van Elche probeert de doelman van Real Oviedo te overtuigen wordt overgelaten aan een doelpunt (foto: perfect Arjones)

Vanaf hier hebben we altijd zien onze liefde en passie voor voetbal retro, echter, er zijn dingen die niet mooi en zijn zo oud als voetbal. We hebben het over premies aan derden, die bestond vele jaren geleden.

Wanneer zij de laatste competitiewedstrijden ofwel First, Tweede of een andere categorie, beginnen om vermoedens over bepaalde spellen waarin teams hebben behoefte aan een overwinning om haar doelstellingen te tegen andere gezicht te ontmoeten ontstaan, theoretisch, Ze hebben niets op het spel.

Het verhaal wij u vertellen vandaag is een duidelijk voorbeeld van wat we bedoelen. We reisden naar de laatste dag van de seizoen 1971-1972 in de Spaanse tweede divisie. de Real Oviedo Hij had al opgevaren naar de top vlucht en had nog twee berichten door te beslissen welke kandidaten waren Elche CF, CD Castellón en Real Zaragoza.

Juist de Spanjaard reisde naar het stadion set Ilicitano op zich te nemen franjiverde set. Een lokale overwinning gaf de aanleiding tot Elche en, zoals wij zeggen, de Real Oviedo absoluut niet speelt helemaal niets voorspelden dat de overwinning zou zijn voor het thuisteam.

Een dag voor Real Oviedo en Real Zaragoza Ze hadden een band die levend diende te stijgen naar de carbayones en gedurende de laatste dag om maños overeengekomen. nu, de Aragonese team moest winnen thuis tegen Cádiz en wacht een prik Elche.

ondertussen, de CD Castellón rivaal was een ander team, die op vakantie was en, de RCD Mallorca. Een overwinning gaf hem promotie naar Albinegros dat, logischerwijze, Ze faalde niet en won met een score van 2-0.

Martínez Valero, President van Elche, was ervan overtuigd dat zijn team te bereiken overwinning voordat een Real Oviedo Ik had al gepleit voor een week vóór, echter, Ze kwamen tijdens de week geruchten over een mogelijke premie 1 miljoen pesetas Real Zaragoza. De beroemde bonussen aan derde.

De partij in Elche tot stilstand kwam met 0-0 en Lombardy, en doelman Ovetense Zamora dat seizoen, stoppen absoluut alles. terwijl, Zaragoza en Castellón duidelijk dat ze opgelegd aan rivalen. Het was toen dat, zoals uiteengezet in dit artikel van land, de president besloten om Ilicitano handelen.

blijkbaar Elche CF Hij probeerde de spelers van overtuigen Real Oviedo te bellen laten de lokale bevolking in de tweede helft, maar zij weigerden. Dit werd verteld jaar later keeper van de bezoekers zelf:

“Ze boden een half miljoen voor ons te laten winnen. Maar we zeiden nee, en niet omdat het was minder. Eén ding wordt opgeladen voor het winnen en een ander te verliezen”.

De tweede helft begon en de lokale doel was niet aangekomen. Lombardy Hij werd het invullen van een spectaculair optreden en de afwezigheid van een paar minuten te gaan was toen het tijd was de bijeenkomst esperpéntico.

de gedelegeerde Elche, Vidal, Hij ging naar het doel verdedigd door Carbayón doel om te proberen om convercerle: Lombardy, Laat jezelf een doel dat is vast scoren”. De list werkte niet en de uiteindelijke score was doelpuntloos gelijkspel. De franjiverdes bleef zonder promotie en Castellón en Zaragoza Zij begeleidde de Real Oviedo First Division. De premies die aan derden, zo oud als voetbal.