Teams die als gastheer het WK hebben gewonnen

Bobby Moore met de World Cup gewonnen door Engeland in 1966 (Pinterest)

de gastheer het gastland van een WK, Europees Kampioenschap of een ander nationaal teamtoernooi, a priori, heeft voordeel. Het feit dat je voor je publiek speelt, is meestal een voordeel. echter, weinig landen zijn erin geslaagd om tot kampioen van het WK te worden gekroond door de organisatoren van het toernooi te zijn. We beoordelen ze:

URUGUAY 1930

Het eerste WK in de geschiedenis werd georganiseerd door Uruguay. Het Uruguayaanse team wist de titel van wereldkampioen te slepen. It off, de hemelse was er al in geslaagd om kampioen te worden in de Olympische Spelen 1924 en 1928, waaruit een overweldigende dominantie van het wereldvoetbal blijkt. De Uruguayanen verslaan Argentinië in de finale door 4 doelen 2.

ITALIË 1934

Het volgende WK werd gehouden in Italië. De Italianen behaalden de overwinning in de finale tegen het Tsjechoslowakije team. Een WK dat, buiten sport, werd door de dictator Benito Mussolini gebruikt als propagandamethode. Het transalpine team stond onder grote druk om de titel te winnen en, ook, gedurende het hele kampioenschap scheidsrechtershulp gekregen.

ENGELAND 1966

Het duurde vele jaren voor een gastheer won de titel van wereldkampioen. Engeland heb het aan 1966 na het verslaan van Duitsland in een zeer controversiële finale door 4-2. De Engelsen profiteerden ook van een scheidsrechterlijke fout om in de extra tijd een bijna beslissend doelpunt te scoren.

WEST-DUITSLAND 1974

de wereld van de twee duitsland. De Western, geleid door Franz Beckenbauer, hij won het kampioenschap voor zijn publiek. de uiteindelijke, tegen Nederland Johan Cruyff, bekend als Clockwork orange. voor, de Duitsers hadden Italië verslagen in een van de beste wedstrijden in de WK-geschiedenis.

Beckenbauer 1974
Franz Beckenbauer, één van de beste spelers in de geschiedenis (Eurosport)

ARGENTINIË 1978

weer een gastheer van het Amerikaanse continent won de wereldkampioenstrofee. een Argentinië die leefden onder het Videla-regime en die ook enkele gunsten en hulp ontvingen. Zeer controversieel was de overwinning van de albiceleste tegen Peru (6-1) die de Argentijnen kwalificeerden voor de volgende ronde. In de finale, het team onder leiding van Kempes of Passarella versloeg Nederland.