Een van de beste games in de voetbalgeschiedenis

Oost-Frankrijk-Duitsland van het WK 1982 het is een van de beste wedstrijden ooit. FOTO'S: Google

de 8 juli 1982 voor sommigen 70000 fans bij Sánchez Pizjuán (momenteel met een capaciteit van ongeveer 44000), je zou er een kunnen zien de beste voetbalwedstrijden in de geschiedenis. Frankrijk en Duitsland wilden de finale halen. Waarin het Italië van Paolo Rossi, die Polen met twee doelpunten tot nul had weten te verslaan.

Dat Frankrijk-Duitsland van het WK 1982 in Spanje, een van de beste wedstrijden ooit

De wedstrijd begon en al in de zeventiende minuut Littbarski De aanvallende middenvelder van Keulen zette het eerste doelpunt op het scorebord. Frankrijk heeft niet stilgezeten en de drievoudig winnaar van de gouden Bal Platini een penalty getransformeerd om de gelijkspel op één te zetten.

De reguliere speeltijd eindigde met een 1-1 gelijkspel en een van de wildste verlengingen aller tijden begon. Na twee minuten Schat destijds speler van de Girondins Bordeaux liep voor op de Fransen, maar het is dat zes minuten later Giresse zet één op drie. Die van Michel Hidalgo zagen het einde al in Santiago Bernabéu.

echter, de Duitsers trokken hun klauw en wisten snel te trekken. Rummenigge kortere afstanden in de 102 en later stond Fischer gelijk op drie in de minuut 108. eindelijk, de pass naar de finale zou worden beslist vanaf de penaltystip.

Wedstrijd niet geschikt voor bangeriken, de Duitsers wilden hun derde WK, terwijl de Galliërs geschiedenis wilden schrijven en hun eerste WK-finale wilden bereiken. De Duitsers wisten het verdragen met beter de druk en ze behaalden de overwinning door 5-4.

Het WK eindigde met een verlies van Frankrijk van Polen op de derde en vierde plaats, terwijl de Italianen de Duitsers versloegen met drie doelpunten tegen één in de finale.. Wedstrijd die zal worden opgenomen in het netvlies van de fans van deze sport en die alle toeschouwers sprakeloos maakte. Zoals ik later zeg Michael Platini “Ik wacht nog steeds om die finale te spelen.