Santanderreko Racingek Barça suntsitzen du (5-0)

Radtxenko, Barçaren aurkako partida historiko horretan Racingeko jokalari onena 1995 (Argazkia: kulturadelgol)

Berak 11 otsaila 1995 berak Santanderko Racing bere historiako partidarik bikainenetako bat jokatu zuen. Bisitatu nuen Sardineroa berak Johan Cruyff-en Bartzelona, berak "Dream Team" izenez ezagutzen dena’ entrenatzaile holandarrak zuzentzen duen taldearentzat gogoan duten kritika garrantzitsuenetako bat jaso zuena.

Denboraldi hura 1994-1995 Garai baten amaiera izan zen berarentzat FC Barcelona. Gainera, lau Liga jarraian irabazi ondoren Europako Kopa 1992 Wembleyn, Sampdoriaren aurka, ren taldea Cruyff ahultzen hasia zen. Liga hori berarentzat zen Real Madril jarraitua Depor eta Real Betis izatea Barça laugarren postua denboraldi amaieran.

Berak Santanderko Racing, bere aldetik, batera iraunkortasuna lortu 36 puntuak (Orduko garaipenek oraindik bi puntu batzen zituzten.). buru duen taldea vincent miera, Kantauri lurretan gogoratzen diren partidarik onenetakoa jokatu zuen. Kon Radtxenko taldearen estilo nagusi gisa eta kalitate handiko jokalariekin Quique Setien, Billabona o Popov, Santanderreko taldeak bere mailan zuen talde culé bat desegin ahal izan zuen Bakero, Stoitxkov, Guardiola edo Hagi.

Lasterketa 5 Barça 0
Biharamuneko Marca egunkaritik partidaren kronika (Argazkia: Marka)

«ESKUA’ SANTANDER LASTERKETATIK

Hala ere, Talde hark ere fitxaketa «arraroak» izan zituen’ ren garaitik Cruyff. Berezkoa Korneiev Egun hartan bera izan zen titularra Busquets atezaina, zeinak ez zuen oso errendimendu ona izan nolabait esateko. Eta hori gutxi balitz, Angoy (Cruyff-en suhia) izan zuen taldearen hasierako atezaina kanporatu eta minutu gutxira Barça partidarik dantzagarriena osatuz, talde blaugranarentzat, batek gainditu eta umiliatu zuen. Santanderko Racing egun hartan futbol ikasgaia eman zuena.

Atsedenaldian mendi taldeak irabazi zuen 1-0 gol bati esker Esteban Torre. Bigarren zatian izan zen Barça Arerioaren gol-jausia eta jokoa iritsi zen. Berak 2-0 ren lana izan zen Quique Setien, ezkerretik erdiraketa on bat buruz buru egin duena. Berak 3-0 Idazten dut Merinoa eta laugarrena eta bosgarrena falta ziren oraindik, joko horretako jokalari onenaren lana, errusiarra Radtxenko, nork bere bikotearekin azken ukitua eman zion emanaldi pertsonal bikainari "esku txikia" osatuz.