Denboraldia 1941-1942: Barça Bigarren Mailara jaisteko zorian

FC Bartzelonak igoera partida jokatu behar izan zuen Chamartínen, jaitsiera saihesteko 1942 (Argazkia: Klarion)

Espainian talde gutxik harro har dezakete denboraldian sortu zenetik Lehen Mailan jokatu izana 1928-1929. Barça, Real Madril eta Athletic Club Beraiek dira lortu duten bakarrak, hala ere, Hirurek sufritu egin dute noizean behin eta jaisteko gertu egon dira. Gaurkoan kuleek arriskuan jarri behar izan zuten garaiaz hitz egingo dugu Real Murtzia promozio festan denboraldia 1941-1942.

Murtziarrek denboraldi bikaina egin zuten bertan Bigarren maila eta igoera promozioan sartu ziren. bere aldetik, berak Barça Oso kanpaina txarra egin zuen eta azkenengo postuan geratu zen, izatea Herkules y Benetako gizartea zuzenean jaitsi ziren taldeak. gehitu zuen blaugranak 19 puntuetan 26 bidaiak, kon 8 garaipenak, 3 loturak eta 15 porrotak (orduan batu ziren garaipenak 2 puntuak).

BARÇA CHAMARTINEN GORDE DAGO

Aurkako partida Real Murtzia, Hori gutxi balitz, zelaian jokatu zen kamartin ren Real Madril, azken emaitza ikusteak dirudien arren (5-1 Bartzelonarako), Nahiko parekatua zen.. Izan ere, Murtziarrak markagailuan aurreratu ziren minutuan 22 ren bitartekaritzaren bitartez Huguet.

Berak Barça bakarrik zen 4 minutuak ‘ia’ Bigarren Mailan, zer hartu zuen Martín 26ko partida berdinduta′. Atsedenaldiarekin iritsi zen 2-1 garaipena itxiko lukeen blaugranarentzat, dagoeneko bigarren zatian, azkeneko hiru gol gehiagorekin 15 partida minutuak.

arabera Barça egun horretan jokatu zuten: Miró, Zabala, Benito, Zoaz, Rosalench, Franco, Susmoa, eskola, Martín, Balmanya eta Valle.

Murtziarekin sortu zen: Suarez, Novo, Sierra, Castro, Romeo, elurra, Vega, Rancel, Vilanova, Solé eta Huguet.

Culé taldea, bitxikeriaz txapeldun izendatu zutena Generalissimo Kopa duela astebete besterik ez, gutxigatik ihes egin zuen jaitsieratik. Gaur egun ezinezkoa dirudien zerbait, esaterako, ekipoen potentzial ekonomikoa kontuan hartuta Real Madril y Bartzelona Espainiako Ligako gainontzeko taldeekin alderatuta.

Pentsamendu bat "Denboraldia 1941-1942: Barça Bigarren Mailara jaisteko zorian