Lleidak Camp Nou-n irabazi zuenean eta bere atezainak izan zuen 14 hits Quiniela

Ravnic-ek bere taldeak Camp Nou-n irabazi zuen partidan goleko sakea egiten du (Youtube)

Gaur hainbeste gustatzen zaizkigun istorio bitxi horietako bat kontatzen dizuegu.. Denboraldira bidaiatu behar dugu 1993-1994 zeinetan UE Lleida historia egin zuen Lehen Mailan at hainbeste irabaziz FC Barcelona atsegin Real Madril arren, bai, hain zuzen, Ez zion lagundu jaitsiera saihesten.

Jokatu zen 20 azaroa 1993 partida bat Camp Nou nork aurre egin zion FC Barcelona, garai hartan lehiaketako liderra, Hala ere EU Lleida culé coliseora beheko jokalari gisa heldu zena. Ezerk ez zuen ezusteko posiblerik iradokitzen eta denek beretzat hartu zuten bertako garaipena.. Bueno, atezain bisitaritik denek ez, kroaziarra Lautadak, Oso argi zuen jarri behar zuen seinalea Igerilekua Bilera horretan bat izan zen “2”.

Johan Cruyffek zuzentzen duen Barça Aulkian hamaikako oso ezagunarekin atera zen Laudrup, Bakero, Stoitxkov, Romario… gisa ohiko jabe bat bakarrik utziz Koeman ordezkoan. Berak Lleida ahal zuen moduan eutsi, defentsa ordenatu batekin eta arerioari gol aukera askorik eman gabe. Hala ere, atsedenaren ertzean, Epaileak penaltia eman zuen bertakoen aldeko kolpea botatzeagatik Stoitxkov eremuaren barruan.

Momentu horretan izan zen Lautadak, denboraldi onak egin dituen atezaina Real Valladolid duela urte eta gorakadaren partaide izan zen Lleida aurreko denboraldian, bilerako protagonista bihurtu zen. Kroaziako atezaina ez zen urduri jarri eta errematea salbatu zuen Romario. Atsedenaldira joan zen partida 0-0 hasierakoa eta Ilerdenstarrak bizirik zeuden oraindik.

JAIMEREN HELBURUA LLEIDARAKO

Bigarren zatia lehenaren karbonozko kopia izan zen berriro ere. Berak Barça jabea izan da, baina ez du aukera garbirik sortu bitartean Lleida arerioaren areara gero eta arrisku gehiagorekin sartzera animatu zen. Horietako batean, bakarrik zeudenean 3 minuturako 90 alderdikoa, Jaime Quesada Bisitariei garaipena eman zien gol historikoa sartu zuen, estadioa izoztuta utziz. Camp Nou bertan Ilerdako zaleen oihuak baino ez ziren entzuten.

Lleida
UE Lleida Camp Nou-n irabazi zuen hasierako formazioa (Twitter: Dani Badia)

Anekdotak zioen Lautadak nork aitortu zuen partida amaieran zuela 14 hits Quiniela eta?, Noski, Bere taldearen garaipenaren aldeko apustua egin zuen Camp Nou gau hartan. Ez litzateke hori izango talde horren prestigiozko garaipen bakarra, artikuluaren hasieran esan dugun bezala, zuzentzen duen taldeak. Mane garaitzeko gai izango litzateke Real Madril bertan Camp d´Esports burlaka Benito Flororen haserre famatua Madrilgo jokalariekin.