Real Betisek zuriz jantzi zuen eguna… lau minutu!

Los jugadores del Real Betis saltan al campo con una indumentaria muy poco habitual (Manquepierda)

Duela urte asko gertatu zen eta konturatu behar izan zuten, Nola liteke bestela, hainbat zirkunstantzia horretarako, baina gertatu zen azken finean. Real Betis kamiseta zuriarekin partida bat jokatu behar izan zuen, edo hobeto esanda, lau minutu, segur aski partida horretan harmailetan egondako betikoentzat historiako luzeena.

Zergatik jantzi zen zuriz Real Betis??

zen 20 urteko urtarrilekoa 1974 egunari dagokion bilera batean 20 aurre egin zion Bigarren Mailako San Andres y al Real Betis Kataluniako lurretan. Andaluziako selekzioaren kirol materiala bidaltzeaz arduratzen den bidaia agentziak akats bat egin zuen eta bidali zuen ekipaje berdea eta zuria bisitariek Martorell-en botaz gain eraman beharko lituzketela, inguruko herri bat.

Ondoren 45 minutuak itxaron, partidako epailea, Olasagasti Echániz jauna, partidua jokatu behar zela erabaki zuenez, bertako taldeak kamiseta bat mailegatu zuen, prakak, galtzerdiak eta botak bere arerioei. Bizitzaren kasualitateak, bigarren kit-a San Andres kamiseta zuria zen, galtza motzak eta galtzerdi beltzak eskumutur gorriekin. Sevilla FCren oso antzekoa, talde betikoen betiko arerioa.

Estadioan bildu ziren zale zurigorri askorentzat kontsolamendu bakarra sufrimenduak bakarrik iraun zuela da. 4 minutuak zirenetik paketeak arroparekin iristeko behar zen denbora Real Betis azkar aldagelaren tunelera joan zirenak eta minutu geroago itzuli ziren beren kolore ongi ezagutarazteko.

Partida 0-0eko berdinketarekin amaitu zen.. Denboraldi hartan Real Betis Kategoriako lider gisa amaitu zuenetik Lehen Mailara igo zen. Hala ere, beti gogoratuko den pasadizoa kanpaina hori 1973-1974 Betikoek zuriz jokatzen ikusi izana izango da, nahiz eta oso denbora tarte laburrerako izan, ordutik gertatu ez den zerbait.

Pentsamendu bat "Real Betisek zuriz jantzi zuen eguna… lau minutu!